Om Spakur

Spakur spelade in sin första låt 2001 och innan året var slut hade han hunnit vara med på ett flertal samlingsskivor och hiphopevenemang samt släppt en rad uppskattade låtar på några av de då största hemsidorna med fokus på svensk hiphop. Efter ett par demos och en EP drog sig Spakur undan för att arbeta på sitt första album, tillika sitt första släpp som soloartist.

Sprungen ur Uppsala, akademistaden med stort A, uppenbarar sig Spakurs texter som en sammansmältning av skitig hiphop och svulstig slampoesi.
Med stor distans till sitt eget och andras hiphoputövande tar han sig an känslor av gravalvar med glimten i ögat och sig själv på en armlängds avstånd. Över hårda och tunga såväl som fartiga och lustfyllda beats flödar orden med millimeterprecision. Träffsäkra formuleringar kring vardagsångest och småsint bitterhet varvas med lättsam glädje och regelrätt trams.

I slutet av 2008 släpptes äntligen debutalbumet ”Lördagen den 14:e” och det ges ut av skivbolaget ”Kafkaotiska Inspelningar” som drivs av DJ Lo-kut och Kung Henry – även känd
som Henry Bowers www.henrybowers.com.
På skivan finns beats av uppsalaproducenten Kryptonite, den tidigare nämnde Lo-kut och Filthy, från duon Afasi & Filthy myspace.com/afasifilthy.
Skivan gästas bland annat av Las Palmas www.laspalmas.se, som består av Calle Thörn och serietecknaren Simon Gärdenfors.

Fler släpp från vår hiphopnestor är på antågande. Till att börja med en dubbelskiva som planeras bli släppt till sommaren.

Kafkaotiska Inspelningar